Nieuws De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

Meet the team | Hoofd Facilitair Nieke

De Nieuwe Yogaschool biedt onderdak aan een omvangrijk team van prachtige mensen. De yoga teachers, de hosts, de meditatiedocenten, de schoonmakers, de boekhouding, noem maar op! Maar wat achter deze gezichten schuilgaat, blijft voor sommigen van ons een mysterie. Neem daarom een kijkje achter de schermen en ontmoet de mensen die De Nieuwe Yogaschool tot een warm huis maken. 

Deze week drinken we een kopje thee met Nieke Coenen en het wordt al snel duidelijk waarom ze veelal de ‘brandstof van de school’ wordt genoemd. Want naast het hoofd van facilitaire zaken pakt ze dagelijks alles op wat op haar pad komt en brengt ze mensen met elkaar in verbinding. “Ik kan er gelukkig van worden dat ik mensen hier de school binnen zie lopen en dat er een bepaalde rust heerst,” begint Nieke ons gesprek. “Want dat doet iets met mensen. Als ze de zaal binnen lopen en ze voelen dat het klopt, dan is dat gelijk van hun gezicht af te lezen! Ook zorgt het ervoor dat mensen bewust hier in de school zijn en met liefde naar zichzelf en anderen kunnen kijken. Naast de fijne energie bewaken vind ik ook veel geluk in de hospitality kant. Vaak zie ik mensen voor de deur staan en even aarzelen. Dan ben ik degene die er direct op af stapt! Om mensen meteen het gevoel te geven van ‘wees welkom’.”Maar wie Nieke wel eens in de weer heeft gezien met de laatste decoratietakken of de dekentjes heeft zien uitkloppen op het terras weet dat er in deze vrouw niets anders dan enthousiasme schuilt! Zo start ze elke werkdag met een rondje door het gebouw. “Per definitie kom ik dan al van alles tegen! Zo vul ik de voorraden aan van het wc-papier tot de appels in de koelkast en de tampons bij de receptie. Als er ergens een goot verstopt is of een wc-klep kapot dan los ik dat altijd zelf op. Door de jaren heen ben ik steeds handiger geworden. Daan (van café HartBiet) noemt me ook wel eens de moeder van de school! Fantastisch! Soms kom ik met allerlei ‘trucjes uit de oude doos’ aan. En dan denk ik oh ja, ik ben ook al 57! Ik ben van de oude stempel..”

"Ik ben van de oude stempel." 

Dat Nieke misschien wel de enige is die De Nieuwe Yogaschool binnenstebuiten kent is dan ook niet gek. Vier jaar geleden is ze hier komen werken op aanraden van onze yogadocente en meditatie facilitator Eline van de Kam. “Ik heb Eline ontmoet toen ik net naar Amsterdam was verhuisd en in een donkere periode zat. Ik ging soms wel twee keer per dag naar een Hot Flow yogales in de Jordaan, waar ik na de les op een klein bankje met de yogadocente Eline tot fijne gesprekken kwam. Eline vroeg op een dag of ik wat taken wou overnemen toen zij op vakantie ging en van het een kwam het ander."Dat Nieke ook op persoonlijk vlak niet stilstaat bewijst de grote glimlach op haar gezicht als ze vertelt over haar ‘Rebalancing’ opdracht van vandaag. “Ik probeer zo vaak mogelijk de mantra in mijn hoofd te herhalen: ‘Ik zie in alles liefde omdat mijn denkgeest liefde is’. Je moet het voelen, als je het niet voelt dan weet je het niet.” Nieke is anderhalf jaar geleden de Rebalancing opleiding begonnen op de School voor Lichaamswerk & Bewustzijn. De behandelwijze is ontwikkeld in het 'groei- en meditatiecentrum' van Osho in Puna (India). In Rebalancing wordt door middel van verschillende vormen van lichaamswerk niet alleen de fysieke spanning in het lichaam aangeraakt, maar ook de geestelijke spanning die daarmee samengaat. Rebalancing helpt om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn.  “Daarom vind ik rebalancing zo prachtig,” vertelt Nieke. “Als je de levensenergie niet voelt, als je geen vriendjes kan worden met je eigen pijn dan kan je het zomaar terug gaan geven. Rebalancing helpt je om het echt te doorvoelen. En dan bedoel ik niet dat als je woedend bent dat je dan op iedereen kan intimmeren. Je kan het juist ook op andere manieren naar buiten laten komen. Schreeuwen en je stem laten horen bijvoorbeeld. Dat is waarom je soms zulke idiote meditaties doet! In plaats van dat je het op iemand anders projecteert.”

"Ik zie in alles liefde omdat mijn denkgeest liefde is." 

“Rebalancing voor mij is leren voelen en om bewust te worden van wat er zich in het lichaam allemaal afspeelt. En dan heb ik het niet over de mind maar over het lichaam. In iedere vezel en in iedere cel worden herinneringen opgeslagen. En door het lichaam aan te raken, kan er van alles naar boven komen. Het lichaam weet alles! Ik heb het zelf mogen ervaren, er komen dingen naar boven waarvan je denkt; waar komt het in hemelsnaam vandaan? Mijn eerste sessie was gelijk kassa. Ik had toentertijd al veel gedaan. Meditatie, ayahuasca, regressie therapie, noem maar op. Maar Rebalancing raakte mij pas echt diep en ik besloot het zelf te leren. Mensen liefdevol aanraken vind ik het mooiste wat er is. Ik ervaar zulk geluk als ik diep in contact sta met een ander. En die anderhalf uur dat we meestal bezig zijn ervaar ik vaak als 10 minuten! We leren 80% bij onszelf te zijn en 20% bij de cliënt. Ook leren we om alles te vergeten wat we leren en het enige waar het om draait is liefde. En als je vanuit liefde kan werken, dan stroomt het vanzelf.”

"Mensen liefdevol aanraken vind ik het mooiste wat er is." 


Zou jij wat meer willen weten over Rebalancing of heb je interesse in een behandeling? Tik Nieke even op de schouder, ze is altijd ergens in de school te vinden :) En vertel ons vooral ook over welk teamlid jij wel eens wat meer zou willen weten!

Liefs,

Marije

Over de auteur: Marije Popping is Marketing Creative bij De Nieuwe Yogaschool, heeft een fascinatie voor de natuur en alles wat er leeft, houdt van verdieping in de yoga filosofie en rode wijn. 

Meet the team | Hoofd Facilitair Nieke

Terug
2021 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ