Nieuws De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

Ware liefde

Liefde,


In deze donkere dagen voor kerst ligt mijn vader in het ziekenhuis. Het is afwachten hoe het herstel verloopt. Ik vind het heel fijn om te merken dat we samen op een eerlijke en liefdevolle wijze over het leven kunnen filosoferen.

Vooral ben ik dankbaar dat ik een onderliggende vrede voel, die onlosmakelijk is verbonden met wie ik ben. Het vele mediteren werpt z’n vruchten af.

Het leven is niet van mij. Het is niet van ons. Het is geen bezit. Het leven leeft in ons.

‘’Het leven leeft in ons.’’

Wij hebben geen leven, want dan is er ‘ik’ en ‘het leven’. Dat kan niet. Wij zijn het leven. Dat ene leven, in vele vormen, die steeds worden geboren en weer sterven. Als je dat aanvaardt, kan het leven vrijuit bestaan in jou en kan het tot bloei komen. Die bloei kan tot vorm komen als een creatie of eenvoudigweg een uitvloeisel blijven. En dat zou je liefde kunnen noemen.Wanneer jij je ogen dicht doet en mediteert, ben je bewust aanwezig in het moment zelf. Wanneer ik m'n ogen sluit en mediteer, ben ik ook bewust aanwezig. In dat moment zijn er geen verschillen tussen ons. Daarin zijn we hetzelfde. Daarin zijn we 1.

Eckhart Tolle noemt dit ware liefde. Ware liefde is de herkenning van jezelf in de ander.
Ik hou ontzettend veel van mijn vader, en ben dankbaar voor onze ervaringen samen.
Ik wens jou, vooral in deze donkere dagen, veel liefde toe!

Namasté,
Johan
Ware liefde

Terug
2021 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ