website

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

Contact email


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Workshops

One day 'deep dive' Wim Hof Methode retreat incl. ijsbad met Sijbrand

One day 'deep dive' Wim...
Sijbran...
les wordt gegeven doorSijbrand Maal

In dit samenzijn gaan we op een veilige manier echt de diepte in. We zullen lichaamswerk, de ademhaling en het ijsbad (De Wim Hof Methode) gebruiken om diep(er) door te dringen in de menselijke en de spirituele ervaring. Het spirituele proces staat centraal in de lessen en programma's die ik geef. Dat jij mag ontdekken wat en wie je bent, is wat mij betreft de belangrijkste ontdekking die wij als mens mogen maken. De verschillende oefeningen hebben een bewustzijnsverruimend effect dus je zal steeds meer in contact komen met de subtielere lagen van jezelf.

Naast de reis van het bewustzijn bespreken we ook zeker wat theorie zodat je gaat begrijpen wat er voor moois gebeurd op het moment dat je de adem bewust controleert of met de kou werkt. Natuurlijk besteden we aandacht aan de versterking van jou immuunsysteem, want wat geweldig dat we dit zelf kunnen versterken! We zullen aandacht besteden aan de verschillende staten van het centrale zenuwstelsel (rust, vecht, vlucht en bevriezen). We gaan in op wat er wordt bedoeld met de CO2 tolerantie en waarom het zo belangrijk is deze te trainen (wat we dus ook gaan doen). Kortom, ervaren en begrijpen dat je kunt ademen voor de staat die je wilt ervaren. Het ijsbad is de ultieme 'trigger' zodat we op een veilige en liefdevolle manier oefenen in het aanwezig Zijn in één van de meest stressvolle (maar oh zo goed voor je) situaties.

Programma:
    •    Introductie & ademwerk 10.00 - 12.30
    •    Lunch* 12.30 - 13.30
    •    Lichaams & ademwerk 13.30 - 16.00
    •    IJsbad & sharing 16.00 - 18.00

*Het programma is inclusief een vegetarische maaltijd, thee, fruit & nootjes.


Wat neem je mee: 
    •    Een dekentje om onder te liggen tijdens het ademen!! 
    •    Gemakkelijk zittende kleding
    •    Zwemkleding
    •    Een grote handdoek
    •    Badjas (of extra grote handdoek om om te slaan)
    •    Eigen afsluitbare drinkbeker

Veel liefs,
Sijbrand

Lees hier meer over Sijbrand.

Let op! Voordat je aan de Wim Hof Methode begint is het – uit veiligheidsoverwegingen – belangrijk dat je de contra-indicaties aandachtig doorleest.

1. Absolute contra-indicaties
Er zijn een aantal indicaties waarbij het beter is om de Wim Hof Methode niet te beoefenen uit veiligheidsoverwegingen. Anderzijds zijn er aantal aandoeningen waarbij je beter eerst je huisarts contacteert voordat je de WHM beoefent. Veiligheid boven alles! - Zwangerschap

- Epilepsie

- fenomeen van Raynaud type 2

2. Relatieve contra-indicaties
Wanneer je last hebt van 1 van onderstaande aandoeningen is het beter eerst te overleggen met je arts of je de WHM al dan niet zou beoefenen. 
- Hartproblemen en/of hoge bloeddruk waarvoor je medicatie gebruikt.

- Nierfalen

- Angina Pectoris 

- Migraines: migraine kan plots ontstaan wanneer je in een ijsbad stapt. Voor mensen met migraine is de GRADUELE blootstelling aan koude dan ook extra belangrijk.

- Recente operaties 

- Paniekaanvallen en angststoornissen. Tijdens de ademhalingsoefeningen en het ijsbad kan er plots een paniek en angstaanval ontstaan. Met de juiste begeleiding kan de WHM echter een zeer positief effect hebben op paniek -en angstaanvallen. 

- Urticaria tgv blootstelling aan koude

- Ernstige astma

Weet dat iedereen anders kan reageren op de ademhaling en de blootstelling aan koude. Raadpleeg bij twijfel steeds op voorhand je arts. Het wil niet zeggen dat de WHM werkzaam is voor iemand die je kent, dat het ook werkzaam is voor jou.

Note: This retreat may continue according to the current Covid-19 guidelines as it is part of our educational program and will be held in Dutch.

Datum: Donderdag 17 februari, 2022
Tijd: 10:00 - 18:00
Prijs: 135,- euro per persoon
Plek: De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Offline