De Nieuwe Yogaschool

Sijbrand Maal

Sijbrand Maal

Sijbrand zijn professionele levenspad is enigszins opmerkelijk. Na de middelbare school ronde Sijbrand een studie Sociale Geografie af. Een carrière bij Alex Beleggersbank volgde, waarna het leven verder ging als professioneel pokerspeler en ondernemer. Sijbrand is tegenwoordig mede-oprichter en eigenaar van De Nieuwe Yogaschool, waar hij als leraar verschillende lessen en workshops verzorgt.

Compleet, veilig en vrij voelde Sijbrand zich nooit in de wereld van de vorm. Er was altijd een gevoel van 'er niet bij horen, niet goed genoeg zijn of juist specialer zijn dan de rest, een gevoel dat er iets mist'. Vanaf 2009 vonden er verschuivingen in het bewustzijn plaats qua voedsel, gezondheid, sporten, astrologie en levensstijl. De ontwaking vatte echt vlam op het moment dat hij in 2013 spontaan werd uitgenodigd om aan een Yoga teacher training deel te nemen. Sijbrand werd van binnenuit geraakt door een ongelimiteerd potentieel. Er ontstond een enorme aspiratie naar waarheid en een intens verlangen naar onvoorwaardelijke liefde. Sijbrand's leven veranderde totaal en het bewustzijn keerde naar binnen. De Nieuwe Yogaschool ontstond en Sijbrand begon met lesgeven en dat ontwikkelt zich tot de dag van vandaag.   

Sijbrand is door de jaren heen door vele leraren en mentoren de weg gewezen. Uiteindelijk realizerend dat de gootste leraar altijd het leven zelf is. In 2020 kreeg Sijbrand de spirituele naam Satyamanu van zijn leraar Sat Shree, wat 'the first human to become the Supreme being' betekent. Een prachtig potentieel wat we allemaal in ons dragen, aldus Sijbrand. 

Sijbrand geeft in de Johan Noorloos Teacher Training de workshops:


The Journey of Consciousness 

We ontwaken en transformeren allemaal. In essentie zijn we 'de Bron' van het leven zelf. Dit zijn we echter vergeten en we geloven dat we een afgescheiden vorm zijn (volledige identificatie met onze persoonlijkheid, ons lichaam, de mind en het ego). Totdat het bewustzijn los begint te komen uit deze identificatie die als zeer verstikkend ervaren kan worden. Het bewustzijn wordt zich steeds meer bewust van zichzelf als de bron van het bewustzijn zelf. Het ontwaakt uit het ego en het realiseert en belichaamt zijn hogere en zijn Universele Zelf. Uiteindelijk is daar de realisatie van zichzelf als puur, absoluut bewustzijn (de Bron) waaruit het hele bestaan spontaan als een deel van zichzelf ontstaat. Het bewustzijn (waarheid) en de ervaring (onvoorwaardelijke liefde) komen moeiteloos samen in de individuele vorm die jij bent. We dragen het potentieel om het menselijke en het goddelijke volledig te belichamen. Als een individu zijn we dan moeiteloos een uitdrukking van de hoogste frequenties die direct vanuit de bron deze dimensie instromen. Jij bent dus het licht van deze wereld.

De reis van ontwaken is een eindeloos transmutatie proces van mind, hart en lichaam. Dit is een miraculeuze gebeurtenis in tijd en ruimte dat op momenten enorm vervult en op andere momenten als zeer onplezierig en intens wordt ervaren. Gaandeweg wordt de 'being' een steeds volwassener instrument en een kanaal van het leven zelf. Vanuit de bron smelt de individu samen met de stroom van het leven zelf. Het geeft zich totaal over en weet dat het tegelijkertijd de Bron, het Universum en een 'ik' met vrije wil is. 

"Aan de hand van mijn en jouw proces bespreken we deze universele reis vanuit Ego naar de onvoorwaardelijke liefde en waarheid". 

Advaita Vedanta en Pranayama
In deze workshop staat de vraag: Wie of wat ben ik? centraal. Door middel van gesprekken en de ademhalingstechniek vanuit de Wim Hof Methode ontstaat de ruimte waarin Zelfrealisatie kan plaatsvinden.

Sijbrand maakt ook deel uit van onze online meditatiecursus. In deze 6-weekse cursus geeft hij geleide silent sitting meditaties.

 


Terug
2021 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ