Programma Yin 200 uur

De opleiding is verdeeld over workshops zowel als praktijk- en intervisiemomenten. Bovendien besteed je een groot deel van je tijd aan zelfstudie. We moedigen je aan om je eigen oefengroep(en) te vormen zodat je theorie meteen in praktijk brengt en oefening ontwikkelt in lesgeven. Bovendien worden er praktijkdagen aangeboden op De Nieuwe Yogaschool, zodat je met je medestudenten kunt oefenen in het lesgeven. Hierbij is een mentor aanwezig die feedback geeft.

Studenten worden bij aanvang van de opleiding ingedeeld in kleinere intervisiegroepen. Onder leiding van Johan worden er sessies georganiseerd waar op persoonlijk vlak belangrijke onderwerpen en urgente vragen besproken en beantwoord worden.

De opleiding wordt afgerond met zowel een schriftelijk als een praktijkexamen.

Literatuurlijst
Bij aanvang krijgt iedere student Het Nieuwe Yogaboek: Anicha yoga, de essentie - deze hoef je dus niet apart aan te schaffen.

De literatuurlijst vind je HIER >.

      De Workshops

 • Asanatechniek, geïnspireerd op het werk van Paul Grilley en Sarah Powers
 • Lesopbouw/ sequencing
 • Adjustments en modificaties
 • Meridianenleer
 • Anatomie en fysiologie (toegespitst op Yin yoga)
 • Yin Yang filosofie
 • Advaita Vedanta filosofie
 • Chakrafilosofie
 • Ayurveda & Yogafilosofie
 • Pranayama, Stem & Mantra's
 • Meditatie en mindfulness
 • Assisted Yin
 • Teaching skills
 • Didactiek en pedagogiek
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Starting up a business
 • Intervisie

Alle dingen die je in je leven hebt meegemaakt, alle momenten die samen je leven vormen, hebben bijgedragen aan dit moment. Denk eens in wat je vandaag allemaal kunt doen met wat jij nu weet, nu je door hebt dat jij de schepper bent van jouw bestemming.  Voor hoeveel mensen zul je een zegen zijn, alleen al door het feit dat je bestaat. Wat ga jij doen met die mogelijkheden? Hoe ga jij het moment grijpen?

Creeer vanuit je hart. En laat alle denkbare beperkingen los. Want het zijn grotendeels illusies die jou beperken in het manifesteren van jouw dromen. Van jouw passie. Durf groots te dromen. Wees niet te bescheiden. Door jezelf als onbelangrijk voor te doen bewijs je de wereld geen dienst. In jouw verlangen onderscheid je je van de ander. Jouw verlangen bevat de essentie van wie jij bent. En ook de essentie van wat jij voor anderen kunt betekenen.

We zijn vaak geneigd om op zoek te gaan naar een completere en meer bijzondere versie van onszelf. Maar we kunnen die bijzonderheid alleen vinden als we stoppen met zoeken naar onszelf in de toekomst. De bijzonderheid waarnaar je zoekt ligt dichterbij dan je denkt.

Het lijkt net een vreemd spel. Op de enige plaats waar je  jezelf kunt vinden, kijken de meeste mensen nooit. En dat is het huidige moment. Want het wonder is dat alles al goed is op dit moment. Je hoeft niet meer te zoeken. Je bent compleet. Je hebt misschien tijd nodig om de boodschap te begrijpen dat je geen tijd nodig hebt om te kunnen zijn wie je bent.

Op een dag wordt je wakker, en dan is er geen tijd meer om de dingen te doen die je had willen doen. Doe het nu! Paulo coelho

De yogamat kan een prachtige metafoor zijn voor het leven van alledag. Een yogales begint pas ten volle als je van de mat afstapt. Het is daarom belangrijk goed om te beseffen dat het op de yogamat vaak onaangenaam is. Weerstand wordt hier heel bewust opgezocht. Pijn wil je nooit, weerstand altijd. Omdat die je sterker maakt en stimuleert om los te laten wat je niet meer dient. Het verschil tussen weerstand en pijn is levenskunst. “dient dit mij of doe ik mezelf geweld aan”, is een waardevolle mantra. Vanuit benutte weerstand kun je op de vruchtbaarste manier in leven komen.

Wat onderzoek je en oefen je op de yogamat en wat zou je daarvan in je dagelijkse leven willen meenemen? Steeds meer wordt de yogamat voor mij een metafoor voor het leven zelf. Yoga als doel verandert in yoga als tool. Ik ontdek telkens weer hoe ik mijn ervaringen op de yogamat kan vertalen en integreren in mijn leven. Doorademen op de yogamat, vertaal ik naar doorademen in stressvolle en spannende momenten in het leven van alledag. Hetzelfde geldt voor bewust leren voelen waar grenzen liggen. Om grenzen fysiek en mentaal te leren voelen, te respecteren om ze vervolgens misschien te kunnen verleggen. Om zo de ruimte in te nemen die er voor me is. Mijn favoriete is het leven zelf.

Een grotere verbondenheid met mijn innerlijk heeft invloed op mijn relaties, op mijn werk, op de manier waarop ik uitdagingen tegemoet treedt. Het helpt me mijn dromen te verwezenlijken. Het stimuleert me te streven naar oprechte expressie van mijn bestaan, als mens hier op aarde.

Online vinyasa yogaleraren opleiding
Ik ben heel trots op onze nieuwe online opleiding te mogen aankondigen. Een unieke kans om online de eerste stap te kunnen zetten in het yoga-leraarschap.

In onze online opleiding is het mijn intentie om jou, door middel van vinyasa yoga, de kracht van yoga en meditatie te laten ervaren. Vanuit het comfort van je eigen huis. In je eigen tijd. Om vanuit die verbinding te leven. Te luisteren. Te handelen. Te zijn. Hoe meer je hier expressie aan geeft, hoe meer je anderen inspireert dat ook te doen. Dit is voor mij waar leraarschap over gaat.
Uiteraard is het geven van een yogales aan anderen een ambacht op zich. Met deze “100 uurs online vinyasa yogalerarenopleiding” zet jij de eerste stap naar het yogadocentschap. En onderzoek je of het leraarschap bij je past. Wanneer je de behoefte voelt om daarna de eventuele vervolgstap te maken om het ambacht (yogales geven) uit te dragen, dan sluiten onze 200 uurs opleidingen daar mooi op aan. Wanneer je de eerste 100 uurs online opleiding hebt afgerond, dan geldt uiteraard een vrijstelling van bepaalde vakken en een aanzienlijke korting. 

Lees hier meer informatie over de online 100 uur yin lerarenopleiding,

Programma Yin 200 uur

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

Openingstijden

Maandag             8.00 - 22.00 uur
Dinsdag 8.15 - 22.00 uur
Woensdag         7.00 - 22.00 uur
Donderdag 8.15 - 22.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.30 uur
Zondag 8.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule